Rob Polak 1925-2020

(Dr. Robert Leopold Polak) 

arts - onderzoeker - kunstenaar 

Herinneringen aan Rob »

Peter C. Molenaar, PhD

Division Neuroscience School for Mental Health and Neuroscience
Maastricht University

Mijn eerste herinneringen aan Rob stammen uit 1967.
Ik belandde medio 1967 op Rob’s werkkamer in Rijswijk voor een eerste gesprek, Rob 41 jaar oud en ik 22.

Lees het hele verhaal van Peter C. Molenaar ....

 • Generic placeholder image
  Rob Polak
  Wetenschapper

 • Generic placeholder image
  Medisch Biologisch Laboratorium

  Ik had net mijn hoofdvak biochemie afgerond en was op zoek naar een laatste praktijk‐bijvak voor mijn doctoraal dat farmacologie zou worden. Ik had eerder dat jaar al een lezing van Otto Wolthuis bijgewoond op het Laboratorium voor Pharmacologie in Leiden, farmacologie werd toen nog met ph geschreven. Indirect heeft dat ertoe geleid dat ik reeds in mijn studietijd in Rijswijk ben beland. Het was voor mij een geheel andere wereld dan het lab in Leiden.

 • Generic placeholder image
  Peter C. Molenaar over
  Rob Polak (video)
  Caren van Herwaarden over Rob Polak, video

In Engeland en de Verenigde Staten zie je steeds vaker bijeenkomsten waarbij het leven van een overledene wordt “gevierd”.
Ik heb meerdere malen meegemaakt dat zo’n zes tot twaalf maanden na het overlijden een bijeenkomst wordt gehouden, een soort symposium waarbij collega’s en vrienden in een gehoorzaal napraten over de wetenschappelijke kant van de overledene (meestal een coryfee). Ik vind dat een mooie gewoonte.

Lees 

Lees meer.... 

Foto 1. Symposium Oglebay, West Virginia, november 1983. Tussen ons in staan de organisator van het Symposium Israël Hanin, Loyola University, Chicago, en Annika Dahlström, University of Göteburg, Zweden. Met Annika is toen afgesproken dat we gezamenlijk iets zouden onderzoeken maar daar is niets van terecht gekomen.
Foto 2. Bij de Niagara Falls. Door het tegenlicht is het contrast niet best. Op het origineel is met enige moeite de bovenrand van de waterval te zien, net boven onze capuchons. Na afloop van het symposium in Oglebay waren we met Hank Macintosh meegereden richting Montreal via de Niagara Falls waar we de grens met Canada overstaken.
Foto 3. Reis naar Genève en Milaan, 1984. Tussenstop in Brunate boven Como. Tussen ons in staat Siu‐Siu Oen, gepromoveerd in 1987.
Foto 4. Werkbezoek 1984 aan het Department of Pharmacology, Universiteit van Milaan. Tussen ons in staan Claudia Haimann, Ricardo Fesce en Bruno Ceccarelli.

Herinneringen aan Rob Polak, Peter C. Molenaar

Reageer

 

 

 

CONTACT

Wilt u uw herinnering aan Rob Polak toevoegen aan deze website?
Dat kan.
Stuur uw tekst, afbeeldingen, audio of video naar:

info@robpolak.nl

Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.